Al meer dan vier jaar in een #schimmelwoning door optrekkend grondwater. @Wierdenenborgen


Verhuurder:
Wierden & Borgen
Huurder: Alleenstaande vrouw.

Problematiek verwant aan: Vocht, tocht & schimmel
Duur van problematiek: Inmiddels vier jaar

Huurder meldde zich vorig jaar in November al bij ons, ervaart veel schimmelproblematiek. Is meerdere malen aangedragen door leden binnen Huurdersplatform, nooit iets mee gedaan. Het duurt zeker al vier jaar. Wij hebben huurder gevraagd om eerst zelf een melding te doen bij verhuurder. De opzichter kwam kijken en erkende de problemen, hij zou intern overleggen. Omdat de huurder niets meer hoort, belt ze begin februari van dit jaar zelf naar de opzichter. Deze geeft aan nog steeds te moeten nadenken over welke maatregelen hij hier tegenover gaat zetten. Als dan weken later de opzichter komt, verteld hij dat er via de buitenmuur moet worden gekeken wat de binnenmuren zo nat maakt.

Inmiddels is het april en heeft de huurder wederom niks gehoord. Ze geeft groen licht om het te gaan publiceren. Huurder ervaart veel gezondheidsklachten. Achter de bank zit de schimmel tot aan de rugleuning. Ook als wij er zijn vernemen wij klachten. Wat haar het meeste steekt is dat ze zich weer niet serieus genomen voelt. Ook eerder werd ze door een opzichter niet serieus genomen en duurde het een paar jaar voordat ze het probleem toch erkend kreeg. Dat betrof een CV pijp die naast een openslaand raam gemonteerd was. Die opzichter zei dat er alleen maar waterdamp uit de ketel kwam en de uitvoer daarom prima naast een openslaand raam gemonteerd mocht worden. Feenstra was het daar uiteindelijk niet bepaald mee eens en monteerde de pijp op het dak van de berging.

Wij verzoeken de verhuurder om deze ernstige problematiek binnen zes weken op te lossen. Over zes weken gaan we voor deze mevrouw namelijk een in gebreke stelling procedure opstarten, bij de huurcommissie.